Appel experiment
Je gaat onderzoeken waarom een appel uiteindelijk bruin wordt én wat we hiertegen kunnen doen!
Als je een appel opensnijdt of we nemen er een hap van, dan wordt hij na een tijdje bruin. Hoe kan dat eigenlijk? En zou je er iets tegen kunnen doen? Vandaag ga je dat onderzoeken!
Wat heb je nodig?
- Appel
- Melk
- Water
- Citroen of limoensap
- Plastic bakjes
- Andere stoffen zoals azijn of bakpoeder
Experimenteren maar!
Snijd een appel in een aantal stukken. Hoelang zal het duren voordat de appel bruin wordt? Wat zou je kunnen doen om te voorkomen dat de appel bruin wordt? Pak een stukje appel en dip de appel in een bakje melk, water, azijn of citroensap (gebruik voor ieder bakje een ander stukje appel). Wat denk je dat er zal gebeuren?
Laat de appels liggen in de verschillende stoffen en kijk welke stukje er niet bruin wordt!
Kijk het filmpje van het klokhuis en je krijgt uitgelegd hoe dit kan.
Deze activiteit komt uit onze activiteitendatabase DoenKids en is aangepast aan de thuissituatie.